НАЧАЛО

   ПАРТНЬОРИ

   КЛИЕНТИ

   СЪБИТИЯ

   СЕРТИФИКАТ

   КОНТАКТИ

 

 

 

Събития

 

Предстоящи събития:

 


 

Изминали събития:

 

На 09 Юни 2015 г. в гр.София, хотел Хилтън, се състоя кръгла маса на тема:

 

Лекарство Отделящ Стент - Минало, Настояще и Бъдеще
Кой е “идеалният“ лекарство отделящ стент?
УлтиMастер – Комплексното Решение

 

Събитието се организира от ЕКОС Медика ООД и Терумо Европа със съдействието на Дружество по Интервенционална Кардиология и Дружество на Кардиолозите в България.

Присъстваха водещи инвазивни кардиолози, млади лекари и сестри от цялата страна.

Мероприятието бе открито от Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми, посланик на Република Япония.

Кръглата маса премина с голям интерес, бяха изнесени лекции от наши лекари и гости от Терумо Европа, представиха се клинични случаи, проведоха се дискусии свързани с лекарство отделящите стентове.

По време на събитието бе представен най-новият лекарство отделящ стент на Терумо – Ultimaster.

 

 

 


 

Уникална операция на 15-годишно момче с "обущарски гърди" извършиха хирурзите от "Пирогов" посредством имплант и инструментариум, доставени от ЕКОС Медика ООД

 

Интервенцията беше извършена за първи път в България от д-р Стоян Сопотенски - зам. директор по лечебната дейност, проф. Александър Червеняков - шеф на хирургичния комплекс и началник на Първа хирургична клиника, проф. Росен Дребов - началник на Клиниката по детска хирургия. Пациентът има т.нар. "обущарски гърди". Заболяването е вродено и при него пациентът се ражда с гръден кош, който е вдлъбнат по-навътре от обичайното. Това стесняване на разстоянието между гърдите и гръбначния стълб оказва влияние върху развитието на органи като сърцето, белите дробове и нормалния процес на кръвообращение. Ако не се коригира навреме чрез оперативна намеса, се стига до деформитет, който води след себе си до трайна инвалидизация. Операцията продължи над 1 час и по време на нея едни от най-добрите хирурзи в страната поставиха специален имплант, който осигурява по-голяма свобода на пациента. За всеки пациент имплантът има индивидуална форма, съобразена с неговата степен на увреждане на гръдния кош. Формата се определя като преди операцията се моделира шаблон, по който да се изготви индивидуалната форма на пластината. Чрез щадящ миниинвазивен метод тя се поставя на пациента. Пластината дава възможност гръдния кош да расте нормално и не затруднява дишането на пациента. Спрямо това как се повлиява и развива, 15-годишното момче ще прекара с този имплант 2 до 3 години. След това ще бъде махнат и пациентът ще може да води нормален начин на живот.

 

Средствата за импланта са от Фонда за лечение на деца, а специфичния инструментариум и импланта, с които се извърши операцията, бяха внесени в страната от "ЕКОС Медика" ООД.

Прикачен файл: ТУК

 

Използвано е съобщение от пресцентъра на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ ЕАД

 


 

ЕКОС Медика ООД ще участва като изложител със свой рекламен щанд в ХХ-та Национална конференция „Дни на Българската ортопедия и травматология” 25-27.09.2014 г – гр. Трявна, хотел „Калина Палас”

 


 

ЕКОС Медика ООД ще участва като изложител със свой рекламен щанд в XIV НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ПО ХИРУРГИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ, организиран от Българското хирургическо дружество, който ще се проведе в КЕМПИНСКИ ХОТЕЛ ЗОГРАФСКИ – СОФИЯ 23 – 26 ОКТОМВРИ 2014 г.

 

ТЕМАТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

 

Хирургия на черния дроб

   ● Първичен рак на черния дроб
   ● Метастатичен рак на черния дроб
   ● Резекции на черния дроб
   ● Чернодробна трансплантация
   ● Ехинокок на черния дроб
   ● Абсцес на черния дроб

 

Хирургия на панкреаса

   ● Рак на панкреаса
   ● Невроендокринни тумори – на панкреаса и екстрапанкреатични
   ● Хроничен панкреатит
   ● Кисти и псевдокисти на панкреаса
   ● Остър панкреатит

 

Хирургия на кардията на стомаха

   ● Рак на кардията
   ● ГЕРБ
   ● Хиатална херния
   ● Ахалазия

 

Спешна хирургия

   ● Остър перитонит – форми, диагностика, лечение, прогноза
   ● Илеус – видове, диагноза, лечение

 

Ендокринна хирургия

Детска хирургия

Гръдна хирургия

Пластична хирургия

Лицево-челюстна хирургия

Сесия на млади хирурзи

Иновации в хирургията

 

Проблеми на хирургичната практика и обучение

   ● Обучение по хирургия
   ● Адекватност на специализацията по хирургия
   ● Миграция и емиграция на хирурзи
   ● Морал и етика в хирургията и държавата
   ● Феминизация на хирургията
   ● Качество в хирургията

 


 

ЕКОС Медика ООД участва със изложбен щанд на провела се XVII национална конференция по хирургия с международно участие на тема „Лапароскопска/ видеоасистирана торакоскопска или конвенционална хирургия-препоръки, подкрепени с доказателства“. Конференцията се проведе в курорта Слънчев ден, в хотелите Палас и Марина.

 


 

МЕДИЙНО ОТРАЗЯВАНЕ

Прес събитие

Изтеглете цялото през съощение: ТУК

 

„Пирогов отбелязва Международния ден на сърцето с обучителен семинар с един от най-добрите френски инвазивни кардиолози”

“Трима пациенти в Пирогов със спасени сърца от екип от френски и български инвазивни кардиолози”

Период: 28.09 - 01.10.2012 г.

 

Чужди светила учат БГ доктори

Световноизвестният френски кардиолог проф. Ив Ловард от Париж откри вчера двудневен обучителен курс за наши специалисти в "Пирогов". Той обясни как се поставя стент през артерия от ръката. Обикновено спасителната пружинка се прекарва през бедрената артерия. Проф. Логард заедно с д-р Валери Гелев направиха 6 демонстрационни операции. В неделя проф. Едгар Бимер от Клиниката по пластична хирургия в Мюнхен ще учи в спешната болница свои български колеги на тънкости при операциите по микрохирургия.

Румяна Милева

 

Кардиолог от Франция ще оперира шестима пациенти в болницата "Пирогов"

 

 

Денят на сърцето напълни "Пирогов" с желаещи за кардиопрегледи

29.09.2012, 12:14 (обновена 29.09.2012, 17:30)

Диана Зайкова

 

Светило в световната кардиология съветва родните специалисти

Проф. Ловар и д-р Гелев извършиха манипулации на трима пациенти в Пирогов с бифуркационни лезии. Те използваха радиален метод (достъп през ръката), който се практикува все по-често у нас тъй като е по-малко инвазивен и е свързан с по-малко усложнения, предпочитан от пациентите.

По време на семинара за първи път на живо, пред широка аудитория беше демонстрирана нова методика за изследване на вътрекоронарни артерии. До момента, подобна диагностика се прави с интракоронарен ултразвук. Оптично-кохерентната томография е метод, който позволява много по-висока точност на изследването. “Надяваме се съвсем скоро Пирогов, както и всички други катеризационни в страната да заработят с подобна апаратура, тъй като тя е изключително небоходима за пациентите".

 

 

Френски професор показа нов метод за отпушване на кръвоносни съдове в "Пирогов"

1 октомври 2012, 10:00

 

В "Пирогов" демонстрация по лечение на запушвания

Програма на семинара

Петък, 28 септември

15:00 – 15:10 – Откриване с лекция на проф. Ив Ловард и д-р Валентин Гелев

15:10 – 15:40 – 20-годишен юбилей на Трансрадиалната ангеопластика – актуален статус, предимства, препоръки и умения за успешен TR достъп

15:45 – 16:00 - Дискусия

16:00 – 17:30 – Демонстриране на живо на метода (Опериращи: проф. Ив Ловард, д-р Валентин Гелев)

17:30 – 18:00 – Кафе пауза

18:00 – 18:30 – Презентация

Събота, 29 септември

08:30 – 08:50 - Bifurcation Lesions (д-р Валери Гелев)

09:00 – 09:30 – Модерно лечение на Bifurcations (проф. Ив Ловард)

09:30 – 09:40 - Дискусия

09:45 – 12:00 - Демонстриране на живо на метода (Опериращи: проф. Ив Ловард, д-р Валентин Гелев)

 12:00 – 12:30 – Кафе пауза

12:30 – 13:00 – Презентация

13:30 – 14:00 – Обяд

14:00 – 14:10 – Заключителна част (проф. Ив Ловард, д-р Валери Гелев)

* Желаещите безплатна консултация със специалист относно сърдечното си здраве пациенти могат да се възползват от възможността като посетят Кардиологичния кабинет на болницата – кабинет 128, днес и утре, 29 септември, от 08:00 до 14:00 часа.

 

Френски инвазивен кардиолог гостува на обучителен семинар в "Пирогов"  

Трима пациенти със спасени сърца от френски и български лекари

„Пирогов”, извършиха манипулации на трима пациенти в спешния център с бифуркационни лезии. Те използваха радиален метод (достъп през ръката)

беше демонстрирана нова методика за изследване на вътрекоронарни артерии. До момента, подобна диагностика се прави с интракоронарен ултразвук. Оптично-кохерентната томография е метод, който позволява много по-висока точност на изследването.

 

 

Френски инвазивен кардиолог гостува на обучителен семинар в "Пирогов"

 

 

Френски професор консултира болницата

Отделението за инвазивна кардиология към МБАЛ - Хасково, на практика, вече е почти готово. Негов началник ще бъде д-р Орлин Радев, а консултант - д-р Валери Гелев, шеф на инвазивната кардиология в "Пирогов".

 

Френски професор в МБАЛ утре, безплатни прегледи за Деня на сърцето

Професор д-р Yves Louvard ще гостува утре в хасковската многопрофилна болница по повод световния ден на сърцето. Професор Ловард ще набележи дати за бъдещи обучителни семинари в областната болница, за кардиолози от региона, разбира се при наличие на интерес. Идването на професора съвпада и с приключилият монтаж на ултрамодерния ангиограф, с който в хасково ще се правят свръхсложни сърдечни операции или т.нар. Инвазивна кардиология.

 

 

По повод Световния ден на сърцето-29 септември над 300 прегледани в УМБАЛСМ "Пирогов"

 

Курс по инвазивна кардиология в "Пирогов" по повод Деня на сърцето

Ето защо в лечебното заведение паралелно с безплатните консултации ще се проведе и Курс по инвазивна кардиология. Лектор в него ще бъде световноизвестният кардиолог проф. Лувард. Той ще чете лекции на 28. 09. и 29. 09. в Отделението по инвазивна кардиология към Клиниката по кардиология.

Трима пациенти със спасени сърца от френски и български лекари

 „Пирогов”, извършиха манипулации на трима пациенти в спешния център с бифуркационни лезии. Те използваха радиален метод (достъп през ръката), който се практикува все по-често у нас тъй като е по-малко инвазивен и е свързан с по-малко усложнения, предпочитан от пациентите.

Оптично-кохерентната томография е метод, който позволява много по-висока точност на изследването. “Надяваме се съвсем скоро Пирогов, както и всички други катеризационни в страната да заработят с подобна апаратура, тъй като тя е изключително небоходима за пациентите”

Изтеглете цялото през съощение: ТУК

 


 

 


 

"ЕКОС Медика" ООД ще участва със изложбен щанд на предстоящата X-та национална конференция "Дни на спешната хирургия". Събитието ще се проведе във Велинград, хотел "Камена" в периода 26 - 28 октомври 2011 г.

 


 

Във връзка с проведената XII-та национална конференция по колопроктология, ЕКОС Медика участва със свой изложбен щанд. Мероприятието се проведе от 29 септември до 1 октомври 2011 г. в Златни пясъци, хотел Мелиа Гранд Ермитаж.

 


 

В периода 3 - 5 юни 2011 г. в хотел Перун, град Банско ЕКОС Медика ООД съвместно с фирма Smith + Nephew GmbH организира за специалистите по ранево лечение в България семинар на тема Лечение на трудно заздравяващи рани с вакуум терапия и Acticoat Flex”.

Лектори от чужбина на събитието бяха Artur Ludwiczynski - Бизнес мениджър Централна и Източна Европа Smith & Nephew на тема "PICO - Удобство и комфорт за пациента и клинициста" и Joerg Hilt - клиничен специалист в Smith & Nephew на тема "Среброто и неговия ренесанс".

 

Наши специалисти изнесоха лекции на следните теми:

 

"Acticoat Flex при лечение на рани от изгаряния",

 

"Терапия с VISTA при постоперативен медиастинит”

 

"Приложение на система за лечение на рани с негативно налягане в клиничната практика"

 

"NPWT - Клинични случай"

 

На събитието присъстваха 111 специалисти от всички големи болници в страната.

 

 

 
За въпроси и контакти: Дрогерия - тел.: 02/ 491 40 83; Офис – тел.: 02/ 491 40 88; 02/ 491 40 89; факс: 02/ 491 40 87
Начало | Продукти | Запитване за оферта | Контакти

Create & Support: VS Bulgaria Ltd. ©